Županijsko natjecanje iz engleskog jezika
(OŠ Jelkovec, 13.2.2024.)

Nika Leško 7.a
Ivana Milinović Šuman 7.c
Katarina Jacić 8.a

Županijsko povjerenstvo grada Zagreba za natjecanje iz engleskog jezika pozvalo je 203 sedmaša i 199 osmaša u OŠ Jelkovec kao najbolje poznavatelje engleskog jezika u osnovnim školama našega grada! Naš trojac postigao je odlične rezultate - Nika dijeli 5. mjesto, Ivana 8. mjesto, a Katarina 9. mjesto. Nika je bila vrlo blizu plasmanu na državno natjecanje. Želimo joj malo više natjecateljske sreće iduće godine. Čestitamo našim naj-englezima i njihovim mentoricama prof. Saganić i prof. Belec.

 

Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika
(OŠ Dragutina Tadijanovića, 14.2.2024.)

Anja Barbalić 8.a
Anja Risteski 8.a
Isabella Plašćak Franjić 8.b
Petra Vrbanek 8.b

Županijsko povjerenstvo grada Zagreba za natjecanje iz njemačkog jezika pozvalo je 74 osmaša u OŠ Dragutina Tadijanovića kao najbolje poznavatelje njemačkog jezika u osnovnim školama našega grada! Među njima su bile i naše četiri učenice. Bolji rezultat ostvarile su Anja R. i Petra koje dijele vrlo dobro 14. mjesto. Čestitamo našim učenicama i njihovoj mentorici prof. Petak na uspješnom predstavljanju naše škole među najboljima u Zagrebu.

 
Županijsko natjecanje iz matematike
(OŠ Ante Kovačića, 26.2.2024.)

Sara Juzbašić 4.a
Vid Novak 6.b
Sven Eder 7.b
Roko Vidaković 7.c

Iz OŠ Ante Kovačića stižu nam rezultati s natjecanja najboljih matematičara grada Zagreba. Naš najbolji rezultat je 4. mjesto koje je ostvario Vid, što je odlično 16. mjesto među svim šestašima Republike Hrvatske. Time je Vid zaslužio plasman na državno natjecanje! Sretno Vidu i njegovoj mentorici prof. Barnaki.
Od dva sedmaša bolji je bio Sven, na odličnom 5. mjestu. Četvrtašica Sara dijeli vrlo dobro 15. mjesto i želimo joj još više uspjeha na narednim natjecanjima. Čestitamo našim učenicima i njihovim mentoricama Suzani Barnaki, Zrinki Budimir i Anji Stanković na tome što se naša škola našla na popisu najboljih matematičara grada Zagreba.

 

Županijsko natjecanje iz LiDraNa - kategorija literarni radovi
(OŠ A. G. Matoša, 27.2.2024.)

Lana Nojić 5.a

Od ponedjeljka, 26. veljače do četvrtka, 29. veljače održavala se 33. smotra liliterarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih škola Grada Zagreba - LiDraNo. Škola domaćin bila je OŠ A. G. Matoša. Na ovogodišnjoj Županijskoj smotri sudjelovalo je 516 učenica i učenika iz 68 osnovnih škola. Svojom pjesmom "Oči po želji" Lana je predstavljala našu školu. Čestitamo našoj učenici i njenoj mentorici Vanessi Marčinko na tome što se naša škola našla na popisu najboljih "lidranovaca" grada Zagreba.

 

Županijsko natjecanje iz biologije
(OŠ Lovre pl. Matačića, 29.2.2024.)

Martin Žabek 7.c

Županijsko povjerenstvo grada Zagreba za natjecanje iz biologije pozvalo je 107 sedmaša u OŠ Lovre pl. Matačića kao najbolje biologe u osnovnim školama našega grada! Među njima je bio i naš Martin. Čestitamo našem učeniku i njegovoj mentorici prof. Valent na uspješnom predstavljanju naše škole među najboljima u Zagrebu.

 

Županijsko natjecanje iz informatike
(OŠ Žuti brijeg, 1.3.2024.)

Lucija Oršulić 5.c
Vid Novak 6.b

Na natjecanju 80 najboljih osnovnoškolskih programera Grada Zagreba Lucija i Vid predstavljali su našu školu. Lucija je ostvarila bolji plasman - odlično 8. mjesto, dok je Vid bio vrlo dobar - na 14. mjestu! Lucija je bila vrlo blizu plasmanu na državno natjecanje - ima 15. rezultat među najboljim programerima petašima u cijeloj Hrvatskoj. Želimo joj iduće godine malo više natjecateljske sreće. Čestitamo našim naj-programerima!

 

Županijsko natjecanje iz astronomije
(OŠ Ivana Meštrovića, 7.3.2024.)

Izidora Peharda 5.c

Županijsko povjerenstvo grada Zagreba pozvalo je 20 učenika iz 7 osnovnih škola u OŠ Ivana Meštrovića kao najbolje poznavatelje astronomije u osnovnim školama našega grada! Među njima je bila i naša petašica Izidora i osvojila 1. mjesto među petašima. Čestitamo našoj učenici i njenom mentoru prof. Višniću na ovom fantastičnom rezultatu. Naravno, Izidora je pozvana na državno natjecanje! Sretno.

 

Županijska smotra LIK - natjecanje iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna
(OŠ Matije Gupca, 7.3.2024.)

Lea Cvrlje 8.b
Elza Novak 8.b
Isabella Plašćak Franjić 8.b

Županijsko povjerenstvo za LIK odabralo je radove 105 učenika osnovnih škola za županijsku razinu tj. izložbu LIK 2024. Među njima su i naše 3 učenice, što je veliki uspjeh obzirom na veliki broj radova koje zaprimi županijsko povjerenstvo. Isabellin rad dobio je pohvalu povjerenstva kao iznimno uspješan rad! Čestitke našim učenicama i njihovoj mentorici prof. Meštrović.

 

Županijsko natjecanje iz povijesti
(OŠ Trnjanska, 18.3.2024.)

Nika Napica
Ivor Pisanski
Anja Risteski
Marko Šesto

       
Mentorica: Ružica Divković Sever

Na natjecanju najboljih povjesničara Grada Zagreba našu je školu predstavljalo četvoro učenika. Najbolji rezultat ostvarila je Nika, koja je bila vrlo blizu plasmanu na državno natjecanje. Želimo joj iduće godine malo više natjecateljske sreće. Čestitamo našim naj-povjesničarima i njihovoj mentorici Ružici Divković Sever.

 

Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika
(OŠ Petra Preradovića, 20.3.2024.)

Nika Leško 7.a
Tea Hudina 8.a

Alena Letica 8.a
Anja Risteski 8.a
Nika Napica 8.b
Tea Matanović 8.b


Iz OŠ Petra Preradovića stižu nam rezultati s natjecanja najboljih poznavatelja hrvatskog jezika u našem gradu. Posebno treba istaknuti odlično 5. mjesto Nike Leško. Čestitamo našim učenicama i njihovim mentoricama prof. Užbinec i prof. Šlogar na tome što se naša škola u ovoj natjecateljskoj kategoriji našla na popisu najboljih u gradu Zagrebu.

 

Županijsko natjecanje iz odbojke - kategorija M (7. i 8. r.), finale
(SD Dubrava, 20.3.2024.)

Nakon što su bez izgubljenog seta naši sedmaši i osmaši pobijedili sve Zagrebačke škole koje su im bili protivnici, u finalnoj utakmici 20. ožujka pobijedili su i OŠ Bartola Kašića rezultatom 2:0 (25:11, 25:13) i postali prvaci grada Zagreba! Za najboljeg igrača finalne utakmice proglašen je Damjan Cvitanović.

Bravo za naše odbojkaše i prof. Butorca! Sretno na državnom natjecanju!

 

Županijsko natjecanje iz geografije
(OŠ Vukomerec, 22.3.2024.)

Magdalena Horvat 5.a
Robert Krajcar 5.a
Lana Nojić 5.a
Vili Petrović 5.a
Katja Vukomanović 5.a
Lucija Beš 5.b
Roko Kovačić 5.b

Zora Car 5.c
Nika Delač 5.c
Dunja Gantar 5.c
Petar Pilinsky 6.a
Marta Premec 6.b
Marko Šesto 7.b
Ivana Milinović Šuman 7.c

I ove godine na županijskim natjecanjima naša škola ima najmnogobrojniju ekipu iz geografije. Uz to - oborili su rekord naše škole po broju učenika koji su se plasirali na drugu razinu natjecanja iz nekog predmeta, imamo najviše učenika među petim razredima (10 učenika) što čini 7% od svih petaša na natjecanju, a 5.a razred s pet učenika na županijskom natjecanju je najuspješniji peti razred u gradu Zagrebu.

A ostvarili smo i zapažene rezultate! Ivana je zauzela fantastično 2. mjesto. Među petašima najbolji je Vili na odličnom 5. mjestu, dok je Zora bila odmah uz njega na 6. mjestu! Šestašica Marta zauzela je također 6. mjesto, Marko 9. mjesto... Na državno natjecanje pozvani su Ivana Milinović Šuman i Vili Petrović. Zora je bila vrlo blizu plasmanu na državno natjecanje - ima 16. rezultat među najboljim geografima petašima u cijeloj Hrvatskoj. Želimo joj iduće godine malo više natjecateljske sreće. Velike čestitke svim našim učenicima i njihovom mentoru prof. Gržinčiću.

 

Županijsko natjecanje iz katoličkog vjeronauka
(OŠ Dubovac, 22.3.2024.)

Ekipa OŠ Marina Držića:         
1. Leona Cindrić

2. Fran Bedeković
3. Alena Letica
4. Iva Žnidarec

Nadiskupijska/međužupanijska razina natjecanja iz Vjeronauka za osnovne škole na području Zagrebačke nadbiskupije održana je 22. ožujka 2024. u OŠ Dubovac u Karlovcu za 25 osnovnih škola s područja Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke i Karlovačke županije. Tema ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade bila je Socijalni nauk Crkve. Naša škola zauzela je 15. mjesto. Čestitamo našim učenicima i njihovoj mentorici Violeti Raguž.

 

 

Povratak na početnu stranicu