Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika
(OŠ Petra Preradovića, 28.3.2023.)

Nika Napica 7.b
Tea Matanović 7.b

Tea Hudina 7.a
Alena Letica 7.a
Anja Risteski 7.a
Franka Babić 8.a
Katja Grgić 8.c

Iz OŠ Petra Preradovića stižu nam rezultati s natjecanja najboljih poznavatelja hrvatskog jezika u našem gradu. Naša ekipa nas je predstavljala dostojanstveno, a od pet sedmašica najbolji rezultat ostvarila je Tea Matanović - 12. mjesto. Od dvije osmašice bolja je bila Katja, na vrlo dobrom 13. mjestu. Čestitamo našim učenicama i njihovim mentoricama prof. Užbinec i prof. Šlogar na tome što se naša škola u ovoj natjecateljskoj kategoriji našla na popisu najboljih u gradu Zagrebu.

 

Međužupanijsko natjecanje iz katoličkog vjeronauka
(OŠ Eugena Kvaternika, 16.3.2023.)

Ekipa OŠ Marina Držića:         
1.
Alena Letica 7.a
2. Nika Leško 6.a
3. Ela Poldrugač 6.a
4. Lara Konc 6.a

Osnovna škola Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici bila je domaćin međužupanijskog natjecanja Vjeronaučne olimpijade. Ugostili su 25 najboljih ekipa Zagrebačke nadbiskupije. Prvo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole Trnjanska iz Zagreba, drugo mjesto pripalo je Osnovnoj školi Antuna Augustinčića iz Zaprešića, a treće Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića iz Zagreba. Tema ovogodišnje olimpijade bila je ,,Naša draga svetišta'' autora Tomislava Krušlina. Čestitamo našim učenicama i njihovoj mentorici Violeti Raguž za sudjelovanje na drugoj razini natjecanja Vjeronaučna olimpijada.

 

Županijsko natjecanje iz odbojke - kategorija M (7. i 8. r.), završnica
(Arena Zagreb, 15.3.2023.)


Nakon što su bez izgubljenog seta naši sedmaši i osmaši pobijedili sve Zagrebačke škole koje su im bili protivnici, u finalnoj utakmici 15. ožujka pobijedili su i OŠ Mate Lovraka rezultatom 2:0 i postali prvaci grada Zagreba! Bravo za naše odbojkaše i prof. Butorca! Sretno na državnom natjecanju!

 

Županijsko natjecanje iz povijesti
(OŠ Trnjanska, 14.3.2023.)

Anja Risteski 7.a
Nika Napica 7.b
Karla Grgić 8.c
Domagoj Novak 8.a
Lara Katić Pažitka 8.a

Županijsko povjerenstvo grada Zagreba za natjecanje iz povijesti uputilo je poziv za 105 najboljih sedmaša i 95 najboljih osmaša našega grada, kao najboljim povjesničarima. Među njima je bila i naša odabrana petorka. Među sedmašima izdvajamo vrlo dobro 12. mjesto naše Anje te među osmašima odlično 9. mjesto Lare.
Čestitke našim naj-povjesničarima i njihovoj mentorici prof. Sever Divković.

 

Županijsko natjecanje iz geografije
(OŠ Vukomerec, 7.3.2023.)

Marta Premec 5.b
Marin Brala 5.b
Val Fabijanić 5.b
Ivana Milinović Šuman 6.c
Marko Šesto 6.b
Sven Eder 6.b
Franka Babić 8.a
Doris Rešetar 8.a

Ove godine na županijskim natjecanjima naša škola ima najmnogobrojniju ekipu iz geografije. Naši učenici ostvarili su odlične rezultate. Među petašima najbolja je Marta na 3. mjestu, među šestašima Ivana i Marko koji dijele 6. mjesto, od osmašica bolja je Franka na 8. mjestu...  Velike čestitke svim našim učenicima i njihovom mentoru prof. Gržinčiću.
Državno povjerenstvo uputilo je poziv na državno natjecanje za 22 najbolja petaša u Hrvatskoj. Među njima će biti i Marta Premec! Čestitamo i sretno! Ivana i Marko bili su vrlo blizu plasmanu na državno natjecanje. Želimo im više natjecateljske sreće iduće godine.


Županijsko natjecanje iz matematike
(OŠ Miroslava Krleže, 1.3.2023.)

Vid Novak 5.b
Sven Eder 6.b
Ante Bagarić 6.b

Iz OŠ Miroslava Krleže stižu nam rezultati s natjecanja najboljih matematičara našega grada. Naša ekipa nas je predstavljala dostojanstveno, a posebno ističemo odlično 9. mjesto koje je ostvario Vid. Od dva šestaša bolji je bio Sven, na vrlo dobrom 13. mjestu. Čestitamo našim učenicima i njihovoj mentorici prof. Barnaki na tome što se naša škola našla na popisu najboljih matematičara grada Zagreba. Vid je bio vrlo blizu plasmanu na državno natjecanje. Želimo mu više natjecateljske sreće iduće godine.

 

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika
(OŠ Dobriše Cesarića, 28.2.2023.)

Petra Vrbanek 7.b
Katarina Jacić 7.a
Karla Grgić 8.c
Harun Morankić 8.a

Županijsko povjerenstvo grada Zagreba za natjecanje iz engleskog jezika pozvalo je 67 sedmaša i 112 osmaša u OŠ Dobriše Cesarića kao najbolje poznavatelje engleskog jezika u osnovnim školama našega grada! Naš četverac postigao je odlične rezultate - Karla dijeli 2. mjesto, Katarina 3. mjesto, Petra 10. mjesto, a Harun 11. mjesto. Čestitamo našim naj-englezima i njihovim mentoricama prof. Majpruz i prof. Belec.
Državno povjerenstvo uputilo je poziv na državno natjecanje za 23 najbolja osmaša u Hrvatskoj. Među njima će biti i Karla Grgić! Čestitamo i sretno! Katarina je bila vrlo blizu plasmanu na državno natjecanje. Želimo joj više natjecateljske sreće iduće godine.

 

Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika
(OŠ Dragutina Tadijanovića, 17.2.2023.)

Franka Babić 8.a
Katja Grgić 8.c

Županijsko povjerenstvo grada Zagreba za natjecanje iz njemačkog jezika pozvalo je 68 osmaša u OŠ Dragutina Tadijanovića kao najbolje poznavatelje njemačkog jezika u osnovnim školama našega grada! Među njima su bile i naše učenice - Franka i Katja. Bolji rezultat ostvarila je Franka koja dijeli odlično 9. mjesto, dok Katja dijeli vrlo dobro 12. mjesto. Čestitamo našim učenicama i njihovoj mentorici prof. Petak na odličnom predstavljanju našu škole među najboljima u Zagrebu.

 

Županijsko natjecanje iz informatike - kategorija Algoritmi
(OŠ Žuti brijeg, 17.2.2023.)

Vid Novak 5.b
Marin Brala 5.b

Na natjecanju 52 najbolja osnovnoškolska programera Grada Zagreba Vid i Marin predstavljali su našu školu. Vid je ostvario bolji plasman - odlično 5. mjesto, dok je Marin bio vrlo dobar - na 12. mjestu! Vid je bio vrlo blizu plasmanu na državno natjecanje - među deset najboljih programera petaša u Hrvatskoj. Želimo mu iduće godine malo više natjecateljske sreće. Čestitamo našim naj-programerima!

 

Županijsko natjecanje iz informatike - kategorija Osnove informatike
(OŠ Žuti brijeg, 17.2.2023.)

Marko Plavčić 8.a

Marko je imao težak zadatak - natjecanje u poznavanju svog gradiva Informatike od 5. do 8. razreda. U društvu 50 najboljih "informatičara" sedmaša i osmaša u gradu Zagrebu, uz puno teže zadatke nego na školskom natjecanju, ostvario je vrlo dobar rezultat - 13. mjesto među naj-osmašima. Čestitamo našem naj-informatičaru Marku!

 

 

Povratak na početnu stranicu